3D-afdrukken RC-vliegtuigen die vliegen: de chronicle van een ingenieur

in het verleden, het creëren van nauwkeurige replica’s van modellen en fantasie-objecten was een taak over aan de meest getalenteerde cosplayers. Deze rekwisieten moeten echter niet functioneel zijn. [Steve Johnstone] neemt het replica-model-gebouw naar de volgende stap. Hij ontwerpt en bouwt een modelvliegtuig dat vliegt, en hij documenteert elke stap van de weg.

Gewapend met een verscheidenheid aan 3D-printtechnieken en jaren van model-building-ervaring, neemt [Steve] het deksel van een aantal eerder ongedocumenteerde technieken, waarvan er veel relevant zijn voor de modelbouwer die is uitgerust met een 3D-printer in de workshop.

Terwijl hij zijn videobodus voortzet, neemt [Steve] je door elk detail, evalueert de kwaliteit van zowel zijn gereedschappen als technieken. Hoe staan ​​een makerbot, een formlabs en een shapeways-print op tegen worden gebruikt in de taptoepassing? [Steve] evalueert een aantal van zijn turbineafdrukken met een strenge variabele gecontroleerde testopstelling.

Hoe kunnen we het centrum van het vliegtuig voorspellen voordat we plegen voordat ze een fysiek ontwerp zijn? [Steve] gaat over verwante ontwerpbeslissingen met een grondige verkenning van zijn CAD-ontwerp, gemodelleerd naar de batterij-pack-draden. Hoewel hij niet helemaal klaar is, dient [Steve’s] werk als een geweldige kans om te “duiken in de geest van de ingenieur”, een zeldzame kans wanneer we normaal een project ontdekken nadat het van buitenaf is afgesloten.

3D-drukfunctionele onderdelen met hobbyistische printers is nog steeds een zeldzaam gezicht, hoewel we een paar plezierige en verrassend functionele componenten hebben gezien. Met enkele ideeën van [Steve], kunnen we deze video-reis voltooien met een paar technieken die ons botten uit de “nieuwigheid” rijk en in een ruimte waar wij ook betrouwbaar kunnen beginnen met functionele onderdelen afdrukken. We kijken uit naar het zien van de Maiden Voyage.

VIA FORMLABS FORUMS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *